11 Eylül 2009 Cuma

Kayserispor' un imaj sorunu

Gönderen serdar

Geçtiğimiz üç yılda Kayserispor' un ülke insanındaki imajı kötüye gitmekte. Hem sportif başarı hem sempati olarak artık Anadolu' nun yükselen yıldızı olarak görülmüyoruz. Bunun nedeni sadece sportif başarı yada göze hitap etmeyen futbol mu? Hayır

Aslında Teknik Direktörümüz Kafkas' ın sempatik bir duruşu yok. Teknik Direktörlük meziyetleri yada futbol bilgisi şu anda konumuz değil. Kafkas' ın kamuoyundaki imajına baktığımızda bu konuda durumun pek de iyi olmadığını görmekteyiz. Verdiği demeçler ve tribünlere / ekrana yansıttığı negatif elektrik pek iç açıcı değil. Kafkas' ın bu eksikliği ise sadece Hurma tarafından desteklenmekte. Hurma ise genelde Kayserispor' a yapılan saldırılar sonrası sert demeçlerle gündeme gelmekte.

Kayserispor' un imajını düzeltme adına öncelikle acil olarak Kafkas ve Hurma demeç verme ve Kayserispor' u temsil anlamında yalnızlıktan kurtarılmalı. Bu da ancak Yönetimden sempatik ve kültürlü bir şahsiyetin basın ve taraftar nezdinde daha ön plana çıkmasıyla başarılabilir. Bu isim bir tek kişi de olmayabilir ancak buradaki mesele yapılacak açıklamaların Başkan ve Hurma tarafından da sahiplenilmesi gerekliliğidir. Bu konuda aklıma gelen ilk isim ise Oğuz Ortaköylüoğlu. 1980 doğumlu Ortaköylüoğlu Boğaziçi Makine Mühendisliği bölümü mezunu, sempatik genç bir işadamı. İkinci bir isim daha çıkabilir ancak tek sesli olma prensibi daha önemli. Bu şekilde imaj sorununa iyi bir katkı sağlanabilir. Başkan bu konuda acilen eyleme geçmelidir.

Yukarıdaki çözümle acil bir çözüm yoluna gidilmezse çok daha radikal yöntemlere başvurulması zorunlu olacaktır. Aklıma gelen en uçuk çözümü daha sonra açıklarım ancak öncelikle yukarıda anlattığım eylem planına acilen geçilmeli.


Serdar ERBASI
serdar@post.cz


0 yorum:

Yorum Gönder